8 Aralık 2013 Pazar

BMW ConnectedDrive

BMW ConnectedDrive.

BMW ConnectedDrive araç, sürücü ve çevrenin akıllı bir ağ içerisine entegrasyonu felsefesini yansıtır. Büyük mesafeler için mobil radyo sinyali teknolojisi kullanılırken, kısa mesafeler ultrasonik olarak birbirine bağlanır. Çevrimiçi hizmetler, sürücü destek sistemleri, çağrı merkezi hizmetleri ve smartphone’lar için entegrasyon çözümleri, ister daha fazla konfor, doğru zamanda doğru bilgi, isterse tüm yollarda güvende olmanın verdiği rahatlatıcı his olsun BMW sürücülerini çeşitli yöntemlerle destekler.

BMW, bir dizi benzersiz donanımı BMW ConnectedDrive adı altında bir araya getirir ve sürücüler için olağanüstü bir mobilite formu sunar. Ya da başka bir deyişle daha fazla sürüş keyfi.

BMW Asiste neredeyse her soruya verecek cevabı olan bir telematik sistemdir. Sürücüye varış yeri hakkında bilgi verir, restoran önerilerinde bulunur veya onu en yakın benzin istasyonuna götürür. BMW Onlinehizmetleri, BMW uygulamaları, İnternet’e erişim ve mobil cihazlarla bağlantı arayüzü aracı bir iletişim merkezine, bir mobil ofise veya kişisel bir eğlence yerine dönüştürür.

Bu anlamda BMW ConnectedDrive sürücüye kendi aracı içerisinde çokça fazladan konfor sağlar. Hız Sınırı Bilgisi, Çevre Görüş, Arka Görüş Kamerası ve Park Asistanı gibi hizmete yönelik donanım bir BMW kullanmayı daha rahat bir deneyim yapar. BMW TeleServices BMW Yetkili Servisi ile doğrudan iletişime geçer ve araç ile ilgili önemli bilgileri otomatik olarak veya yalnızca bir düğmeye basılmasıyla gönderir. Servis daha sonra sürücüyle temasa geçerek bir servis randevusu belirler.

Renkli Head-Up Display, sürücüye gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmaksızın kısaca bir göz atarak çözümleyebileceği önemli bilgileri sunarak yolda maksimum güvenliği garanti eder. Termal kameraya sahip BMW Gece Görüşü, karanlıktaki nesneleri görünür hale getirerek gece sürüşünü güvenli kılar. Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şerit Değiştirme Uyarısı ve Çarpışma Uyarısı sürücünün her durumda kontrolü elinde tutmasını sağlar.

Bir kaza meydana gelmesi halinde, BMW Assist’ten gerçekleştirilen gelişmiş acil durum çağrısıyla, aracın konumu, hasarın büyüklüğü gibi tüm önemli bilgiler, yardımın mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için en yakın kurtarma koordinasyon merkezini haberdar edecek olan BMW Assist çağrı merkezine gönderilir.

BMW Assist’te aynı zamanda geçerli trafik bilgileri ve alternatif rota önerileri de mevcuttur. Radyo bazlı Trafik Mesaj Kanalına (TMC) kaliteli bir alternatif olarak, BMW Assist müşterileri yeni nesil trafik bilgilerini de kullanabilirler: Gerçek Zamanlı Trafik Bilgileri (RTTI) gerçek zamanlı hassas veri işleme özelliği sunar.

Özel ‘Uygulamalar’ özelliği ile iPhone’unuz ve ücretsiz ‘BMW Connected’ uygulamasıyla yolda kaliteli eğlencenin keyfini çıkarabilirsiniz. Tüm dünyadaki İnternet radyo istasyonlarını dinleyin, Facebook veya Twitter durumunuzu güncelleyin, takvim kayıtlarını Control Display’de görüntüleyin veya metin okuma işlevi ile ses sisteminizin hoparlörlerinden size okunması sağlayın.

Apple Store’dan ‘BMW Connected’ uygulamasını iPhone’unuza yükleyin ve cihazı aracınıza bağlayın. Artık tüm fonksiyonları merkez konsoldaki iDriveController aracılığıyla kolayca kontrol edebilirsiniz.

Geleceğin sürüş keyfini şimdiden yaşayın; yenilikçi fikirler genel olarak günlük yaşamı zenginleştirdiğinde etkileyici hale gelir. Ya da tıpkı BMW ConnectedDrive’ın yaptığı gibi özellikle sürüş keyfini zenginleştirdiğinde. Sizi ve BMW’nizi mümkün olan en iyi şekilde dış dünyaya bağlayan benzersiz özellikleri keşfedin. BMW ConnectedDrive; online uygulamalar, sürücü destek, Çağrı Merkezi servisleri ve çözümlerine ilişkin çeşitli öğeleri mobil cihazların entegrasyonu için bir araya getirir. Böylece daha fazla rahatlık, daha fazla haber eğlence ve daha fazla güvenlik içeren, benzersiz bir mobilite uygulaması sunulur. Ya da basit bir şekilde ifade etmek gerekirse; daha da kusursuz bir sürüş keyfi.

 My BMW Remote uygulaması

BMW'nizi park edip bırakmanızın ardından uzun bir süre geçti ancak kilitleyip kilitlemediğinizden emin değilsiniz. Ya da belki, otomobilinizin iç sıcaklığını daha kapıları açmadan ayarlamak istiyorsunuz. Bundan sonra, elinizi hemen cebinize atıp iPhone’unuzu çıkarabilir ve BMW Assist ve My BMW Remote uygulaması ile yalnızca birkaç dokunuşla bunu yapabilirsiniz. My BMW Remote uygulaması, adını tam anlamıyla hak eden bir uzaktan kumanda çözümüdür. Belirli bir anda nerede olduğunuza bakmaksızın, iPhone’unuz aracılığıyla BMW’nizle her zaman iletişim kurabilirsiniz. Otomobilinizi cep telefonuyla çok kolay bir şekilde açabilir veya kilitleyebilirsiniz. Büyük ve karmaşık bir otoparkta BMW’nizi bulmak konusunda zorluk mu yaşıyorsunuz? iPhone’unuzdan çağrı yaparak BMW’nizin ışıklarını yakıp söndürün. Ya da, kışın sert soğuğunda veya yazın bunaltıcı sıcağında, iç sıcaklığını ayarlamak için BMW’nizi arayın. Şüphesiz, bu gibi işlevler en yüksek düzeyde güvenlik önlemleri alınmasını gerektirir. İşte bu nedenle, BMW ConnectedDrive kayıt işlemi sırasında otomobil sahibine özel ve cevabını yalnızca siz (ve yetkilendirdiğiniz bir kişi) tarafından bilinen iki soru sorulur. Güvenlik önlemlerini daha da artırmak için ise iPhone’unuzdaki uygulama sizin belirleyeceğiniz bir PIN koduyla ayrıca korunur. BMW ConnectedDrive’ın bir yeniliği olan My BMW Remote uygulamasının uzaktan kumanda işlevleri oldukça kullanışlı, işlevsel ve bir çok açıdan inanılmaz derecede faydalıdır.
connecteddrive

BMW ConnectedDrive  için Navigatepark Destek Ekibiyle irtibata geçebilirsiniz.

  destek@navigatepark.com
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder